site geneli kimse yok av yoksa avcıda yok öylemi,
saygıdeğer site üyeleri hadi bismillah bi silkini verin atrık,..
bakınız mak cuklar neler icab eylemiş,..
aboooooo...
saygılarımla.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
konu bilgi amaçlı olarak,
Yaban Tv Facebook sayfasından alınmıştır;
YABANTV
1 saat ·
2016-2017 MERKEZ AV KOMÝSYONU KARARLARI ÖZETÝ
1) Av Sezonu Açılış Kapanış Tarihleri:
Birinci grup kuşlar ( bıldırcın, üveyik) :13 Ağustos 2016 - 15 Ocak 2017
Ýkinci grup kuşlar ( Keklik Türleri) : 15 Ekim 2016 - 8 Ocak 2017
Üçüncü Grup Kuşlar ( Su kuşları) : 15 Ekim 2016 - 26 şubat 2017
Birini grup memeli ( Tavşan) : 15 Ekim 2016 - 08 Ocak 2017
Domuz :13 Ağustos 2016 - 26 Þubat 2017 ( Tarihler bölgelere göre değişkenlik gösteriyor)
2) Hareketli/motorlu mühreler serbest bırakıldı.
3) Haftanın 7 günü av serbestisi korundu.
4) Keklik’te kota arttı. Kınalı Keklik ve Kum Kekliği toplam 2 adet, ek olarak Çil Keklik de 2 adet avlanabilecek.
5) Bozkaz, Sakarca ve Kaşıkgaga avı serbest bırakıldı.
6) Çulluk'ta kota 4'ten 5'e çıktı.
7) Göçmen kuşlarda kota uygulanmayacak.
9) Doğancılık, Þahincilik serbest bırakıldı. Yurtiçinde yakalamak yasak ancak yurtdışından CITIES belgesiyle yırtıcı kuş getirip, bu kuşlarla avlanmak serbest bırakıldı. Bu kişilerin atmacacılık sertifikası ve avlanma belgesi alması gerekiyor.
Alınan bilgilere göre Türkiye genelinde avlak ilan edilen alan sayısı 2009’a ulaştı. Böylece Avbis sistemi dışında avlanacak alan kalmadı.
Aynı kişinin aynı avlakta toplam 16 gün ( başka şehirden gelenler için 12 gün) avlanma kuralı değişmedi. Ancak bu konuda teknik kurulun yapacağı çalışmanın sonuçlanmasından sonra olumlu bir adım atılabileceği bakanlık tarafından vadedildi.
Bir kişinin aynı gün içinde birden fazla avlağa gidebilmesi konusunda da teknik kurulun yapacağı çalışma sonucunda olumlu adımlar atılabileceği bakanlık tarafından vadedildi.
[/quote]