Gönderen Konu: Sezon Arası Geyikleri...! " Av yemekleri "  (Okunma sayısı 2735 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali İŞLEMECİ

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 3626
  • Karma: 0
    • Avcı Sayfamız
Sezon Arası Geyikleri...! " Av yemekleri "
« : 01 Mart 2011, 19:17:20 »

         Acısı ile talısı ile bir Av sezonunu daha bitirdik , hayırlısı ile yeni sezonlara ulaşmak dileği ile tüm Av camiasına Rasgele.
Sezon kapanınca hep aynı özlemle fıkralar hikayeler sohbetler buluşmalar tavan yapıyor . Dün sevgili Rauf ağabeyimden bir tarif geldi üzgün gönüllerimiz biraz neşelensin istedim.





.


Av yemekleri
-
TABAN ETÝ PÝÞÝRÝLMESÝ.


 
Sabah hava -5 yataktan kalkarsın camdan bakarsın kar kış kıyamet başlarsın giyinmeye bir taraftan düşünürsün ya yolda kardan  kalırsak diye .Camdan bir daha bakarsın + bir yün çorap daha giyersin .

Arkadaşlar ile buluşur arabaya atlarsın. Git Allaya git varırsın meraya bir aşağı bir yukarı iz ararsın .

Aha da buradalar. Þeyinde boncuk bulmuş gibi sevinirsin ,sanki altın boynuzlu geyik izi buldun mübarek .Telsizler cart curt cart curt çalışır da çalışır.

- Köpekleri buraya ,köpekleri buraya

- Bakın aşağı çıkışlara çıkış izi var mı .

- Yok yok hepsi içerideler çıkış yok buralarda .

Meşe danaları içeri de .Bu sefer işleri tamam sanki babamızın kanlıları sıkıştırdık bu sefer.

Tüfekler dolar herkes sessiz ilk okulda dayak yerdik oğlum derste konuşma  yerdik dayağı hiç bu kadar sessiz olmazdık .
Salın ize kopoyları.

Zavallı kopoylar canları da tehlikede ,ne can güvenliği var se sendika nede sosyal güvence Hav hav hav kalmaz meşe danası, hav hav hav aslında onlar hav değildir .

- Kalksana ulan domuz kalk biran evvel  herifler seni bekliyor ya kalkacaksın seni belleyecekler kalkmaz san beni. Anlamı budur işte.

Beklide mantık kuruyorlar adamlar bizim için sabahın köründe buralara geliyorlar bize et çıksın diye. Ne kadar iyi sahibim var .

- Geliyor geliyor sana doğru, çıktı çıkıyor. Sanki büyük ikramiye.

GÜM GÜM Konuşma sırası delik demirde. Gene vuramadı gitti helva şimdi bu heriflere ne diyeceğiz korkusu başlar yüreğiniz de .

Kopoy der

- Ulan gene gitti bizim biftekler bir daha bunlar ile ava mava gelmeyeceğim yok ulan yok bu ülkede hayvan hakları sendika , geçen seferde kaçırdı bu hıyar, neyse beni vurmadı,

Domuz der .

- Bu seferde yırttık . Allahtan acemiye çıktık. Kopay geçerken önünden  bir bakış atar sana .

- Bir daha nah sana nah sana çıkarırım av hav hav hav .


Domuz önde kopoy arkada havlayarak yallah karşı dağlara .

- Ya benim kopoy kayboldu, ne kaybolması baktı bunlarda iş yok gitti uzandı ağaç dibine kaçan bifteği hayal  ediyor.

Akşama eve gelirsin bin bir kahır edersin tabanların patlamış yorgunluktan geberirsin, kat kat çorabı çıkarır sıcak suya sokarsın 30 dakika sonra taban eti pişmiştir .

Rauf Abiden   ^-^     ^-^     ^-^



           Sevgili yemek üstadımız Vahdet ustanında tarifin sonuna eklediği lezzet  ;)   ;D   ^-^    ^-^    ^-^

o suya bir yemek kaşığıda turşuluk iri tuz atılıyor ve ayak taban pişerken yorgunluğunu aldığı gibi en az 3 ay koku yapmasınıda kesiyor...

sağlıcakla...



,
Ali İŞLEMECİ
A Rh + 1961  İSTANBUL

Çevrimdışı Ekrem GܓNGÖRMEZ

  • Dost Avcı
  • *****
  • İleti: 3323
  • Karma: 0
Ynt: Sezon Arası Geyikleri...! " Av yemekleri "
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2011, 19:21:39 »
;D Süper bir tarif ,Vahdet abinin tuzlamada iyimiş bir dahakine öyle yapayım  ^-^
Ekrem GܓNGÖRMEZ
1978 Kartal İSTANBUL


Çevrimdışı Vahdet TOKAY

  • Dost Avcı
  • *****
  • İleti: 5725
  • Karma: 0
    • Google'a sor o beni tanıyor:):):)
Ynt: Sezon Arası Geyikleri...! " Av yemekleri "
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2011, 03:11:28 »
dikkat:

bu recete gercekten işe yarıyor,veteriner hekimler ve doktorlar biliri ama eczacılara neden aldığımı sorduklarında acı acı gülümseyerek tii ye alıyorlar ama ben 6 ayda bir kışa girerken ve yaza girerken mutlaka uygularım.

karbonata gibi bişi; ACÝT BORÝK,YANÝ asit borik veya borik asit,dezenfektan hazırlamada kullanılan bir toz,suya bunuda eklerseniz koku yok,terleme olsada suyunu sık çorapların iç o derece yani.

uygulama ayrıca özelden tarif edilir,ücrete tabidir...

sağlıcakla.
Vahdet TOKAY
B Rh + 1962  EDİRNE     0 533 779 20 08
https://skydrive.live.com/?sc=photos


UYMAZSA

Çevrimdışı Serkan KAHRAMAN

  • Dost Avcı
  • *****
  • İleti: 1257
  • Karma: 0
  • 3.5 atacağğna 4x4 lğk yağa !!!
Ynt: Sezon Arası Geyikleri...! " Av yemekleri "
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2011, 15:35:13 »
Valla iyiydi be sabah sabah...Yaban tv ye gönderin konserve yapıp bize satar :)
Serkan KAHRAMAN
AB Rh + 1978 KOCAELğ

Çevrimdışı Cengiz BUDAK

  • Dost Avcı
  • *****
  • İleti: 9286
  • Karma: 0
  • BܓYܓK LOKMA YUT BܓYܓK LAF ETME
Ynt: Sezon Arası Geyikleri...! " Av yemekleri "
« Yanıtla #4 : 04 Mart 2011, 03:53:37 »
Bu tarifi bir yerlerde saklamak lazım çünkü önümüzdeki senelerde bu yemek için çok malzeme çıkacak.  :D  :D
Cengiz BUDAK
A Rh + 1962 KOCAELİ    0 532 701 26 77


Çevrimdışı Vahdet TOKAY

  • Dost Avcı
  • *****
  • İleti: 5725
  • Karma: 0
    • Google'a sor o beni tanıyor:):):)
Ynt: Sezon Arası Geyikleri...! " Av yemekleri "
« Yanıtla #5 : 04 Mart 2012, 16:26:34 »
güncelleme dir :):):)


hadi yemek yapalım  :D :D :D

sağlıcakla...
Vahdet TOKAY
B Rh + 1962  EDİRNE     0 533 779 20 08
https://skydrive.live.com/?sc=photos


UYMAZSA

Çevrimdışı Serdar BAKAL

  • Dost Avcı
  • *****
  • İleti: 1987
  • Karma: 0
  • VARLIĞIM, YܓCE TܓRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN..
Ynt: Sezon Arası Geyikleri...! " Av yemekleri "
« Yanıtla #6 : 04 Mart 2012, 19:22:12 »
Taban etimi??? anlayamadım :D :D :D Son yıllarda hiç taban etine denk gelmedim, köpekler iyi, tüfeklerin arkasında duranlarda iyi olduktan sonra bizde av eti olur.
O kadar çok taban eti deneyimi olan varki adeta yüksek lisans yapılmış yani :D :D :D
Eklemek istediğim birşeyler var, ava silah atıldıktan sonra vurulmadığı zaman bu sefer hangi bahaneyi uydurma düşüncesi de belirir akıllarda :D :D :D
yok usturupsuz çıktı, yok yuvarlandı ama düşmedi, ize bakarsın kan yok, yok emniyeti açmayı unutmuşum tam ormana girerken çektim tetiği vurulması lazım :D :D :D vs...vs...vs... ve gün geçtikçe daha niceleri... son yıllarda kameranın çektiği görüntüler olmasına rağmen üfürenler var. çoook uzaktı menzil dışıydı falanlar....filanlar.... yaaa kamera çekiyo kimi kandırıyorsun :D :D :D Hal böyle iken tabiiki en lezzetli taban etleri bizleri beklemekte :D :D :D
buyrun buda söylediklerimi anlatan bir çekim :D :D 09:00 dan itibaren dikkat...

http://www.izlesene.com/video/kadir-canbaz-yeni-versiyonkisa/4974179
« Son Düzenleme: 04 Mart 2012, 19:37:23 Gönderen: Serdar BAKAL »
Serdar BAKAL  542 562 36 73
1982 Bandırma BALIKESİR
 

CADIGİ

Çevrimdışı A.Rauf KİBAR

  • Dost Avcı
  • *****
  • İleti: 801
  • Karma: 0
Ynt: Sezon Arası Geyikleri...! " Av yemekleri "
« Yanıtla #7 : 04 Mart 2012, 22:23:47 »
Bizim bir sezonda yaptığımız şamatayı siz bir güne sığdırmışsınız  ^-^
« Son Düzenleme: 04 Mart 2012, 22:26:43 Gönderen: A.Rauf KÝBAR »
Ahmet Rauf KİBAR
1951 İSTANBUL


Çevrimdışı Ali ALTINKAYA

  • Dost Avcı
  • *****
  • İleti: 1809
  • Karma: 0
Ynt: Sezon Arası Geyikleri...! " Av yemekleri "
« Yanıtla #8 : 04 Mart 2012, 22:28:10 »
 :) :) :) :) çok hoştu Serdar.  tabii ki taban eti olmadan av eti olmaz. öncelik taban etindedir. av etinin temeli , aşısı budur.
 taban eti çok faydalıdır. avcının aklını iyi çalıştırır; tecrübelerini bir bir gözünün önünden geçirtir. gözlerini fal taşı gibi açtırır, kulaklarını da çok hassas yapar. hatta  iş okadar ileri gider ki; fişekleri bile değiştirtir.  :) :) :) :) :)
Ali ALTINKAYA
AB Rh - 1952 Yenipazar AYDIN              www.yenipazarav.org

Çevrimdışı Serdar BAKAL

  • Dost Avcı
  • *****
  • İleti: 1987
  • Karma: 0
  • VARLIĞIM, YܓCE TܓRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN..
Ynt: Sezon Arası Geyikleri...! " Av yemekleri "
« Yanıtla #9 : 05 Mart 2012, 01:55:21 »
başkanım tekrar sağlık ve sıhhat içinde foruma dönüp yorum yapmana çok sevindim ;)
Rauf ağbim, bu video tamamen bir Ýlhan DEVECÝ yaratıcılığıdır ^-^ ^-^ ^-^
Serdar BAKAL  542 562 36 73
1982 Bandırma BALIKESİR
 

CADIGİ

Çevrimdışı Ali ALTINKAYA

  • Dost Avcı
  • *****
  • İleti: 1809
  • Karma: 0
Ynt: Sezon Arası Geyikleri...! " Av yemekleri "
« Yanıtla #10 : 06 Mart 2012, 04:34:51 »
başkanım tekrar sağlık ve sıhhat içinde foruma dönüp yorum yapmana çok sevindim ;)
Rauf ağbim, bu video tamamen bir Ýlhan DEVECÝ yaratıcılığıdır ^-^ ^-^ ^-^

Serdar avcılık bir çok arkadaşımız gibi, benim de yaşam biçimim. aklım erdiğince, elim yazdığınca, ayaklarım taşıdıkça; hep  sayfalarda, avlaklarda olacağım inşallah.  düşünebiliyormusunuz ; av muhabbetleri arasında, takılmalar eşliğinde anjiyo oluyorsunuz..  :) :) :) :) :) :)
Ali ALTINKAYA
AB Rh - 1952 Yenipazar AYDIN              www.yenipazarav.org

Çevrimdışı Serdar BAKAL

  • Dost Avcı
  • *****
  • İleti: 1987
  • Karma: 0
  • VARLIĞIM, YܓCE TܓRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN..
Ynt: Sezon Arası Geyikleri...! " Av yemekleri "
« Yanıtla #11 : 07 Mart 2012, 03:07:13 »
Allah bir daha göstermesin ağbi...  :) :) :) Ama hiç acı çekmemişsinizdir, muhabbet koyu nasılsa ;D
Serdar BAKAL  542 562 36 73
1982 Bandırma BALIKESİR
 

CADIGİ

Çevrimdışı Ekrem GܓNGÖRMEZ

  • Dost Avcı
  • *****
  • İleti: 3323
  • Karma: 0
Ynt: Sezon Arası Geyikleri...! " Av yemekleri "
« Yanıtla #12 : 07 Mart 2012, 04:31:49 »
Serdar Kadir ustanın önüne kameraman çıkmış adamın suçu yokki bide uzak geçmiş  ;D ;D ;D Süper muhabbet valla  ;D ;D ^-^ ^-^
Ekrem GܓNGÖRMEZ
1978 Kartal İSTANBUL


Çevrimdışı Ekrem GܓNGÖRMEZ

  • Dost Avcı
  • *****
  • İleti: 3323
  • Karma: 0
Ynt: Sezon Arası Geyikleri...! " Av yemekleri "
« Yanıtla #13 : 07 Mart 2012, 04:37:17 »
Ali abim ustalığını konuşturmuş taban eti hakikaten adama çok şey öğretiyor dibinden kalkan kuşa nasıl atacagını suratına gelen kuşa nasıl indirecegini vs.. :D
Vurulan kuşa giderken el yine tetikte olması 2.kuş kalkabilir kuş sersemdir tekrar kalkabilir (bu sene bunu yaşadık :D sonuç :kuş gitti :D )
Ekrem GܓNGÖRMEZ
1978 Kartal İSTANBUL