Avcı Sayfamız « SERBEST KÜRSÜ « Avcı Mutfağı « kaz eti nasıl pişirilir???
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: kaz eti nasıl pişirilir???  (Okunma Sayısı 7420 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Özgür YALÇINKAYA
Dost Avcı
*****
Offline
Nerden: Çorlu / TEKİRDAĞ
Yaş: 24
Mesaj Sayısı: 55



« : 29 Ocak 2010, 22:30:58 »

tüm avcı abilerime ustalarıma çorludan selamlar sevgiler sizlere bir mevzu hakkında sorum olacak vurduğunuz kazları nasıl pişiriyorsunuz kaz pişirmenin en lezzetli yolu nedir engin bilgilerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim  herkeze kazasız belasız avlar dilerim rastgele Smiley Smiley
Logged

Özgür YALÇINKAYA
1990 Çorlu TEKİRDAĞ

Vahdet TOKAY
Dost Avcı
*****
Offline
Nerden: Adrianapoli / EDİRNE
Yaş: 51
Mesaj Sayısı: 5699



WWW
« Yanıtla #1 : 31 Ocak 2010, 14:43:49 »

sevgili özgür;

öncelikle merhaba,klasik olucak ama benle lakası olan bir bölüme soru sormuşsun ve ilginç olanıda ilk cevap ta benden:)SmileySmiley

yemek bölümümüzde olan av etleri ile ilgili yemeklerden hemen hemen nerdeyse hepsi ile olur kaz eti veya kaz lı yemekler.
ama ilk revaçta olanı ya yahni yada mantı dır.
zira ev etleri sıkı etlerden olup önce gevşemeleri veya etin kendini salması lazım gelecek pişirme yöntemleri akla gelmeli.

av eti ise kaz dediğin(evde beslenen kaz ile av kazı farklı tad lar veriri),

önce tavşan gibi suda bekletip kanı çıksın ve az dinlendir derim.bahara doğru veya güze doğru ilk ve son avlarda eğer çimen ağırlıklı oluyorsa beslenmeleri(kış sertliğinde çimene kokmaz)et çimene kokabilir. o durumlarda ise sarımsak ve sirke giren yemekler tercih edilmeli.

fırında tandır gibi veya kızartma düşünerek tüketmek isterseniz önce haşlanmasını etin yumuşamasını tavsiye ederim yoksa kayış gibi olur.haşlama suyu ilede şahane çorba (kaz ciğerli) veya pilav olur.

afiyetle ve sağlıkla...
Logged

Vahdet TOKAY
B Rh + 1962  EDİRNE     0 533 779 20 08
https://skydrive.live.com/?sc=photos


UYMAZSA  ^^vehbi nin kerrakesi^^
Deniz ÇAM
Dost Avcı
*****
Offline
Nerden: KARS
Yaş: 31
Mesaj Sayısı: 1


« Yanıtla #2 : 26 Kasım 2010, 22:34:19 »

slm özgür kardeş. öncelikle kaz etini lezzetli yemek istiyorsan sana tavsiyem karsta yapılan kazı kurutma ve sonrasında yapılan işlemleri yapmanı tavsiye ederim. ayrıca şunu unutma kaz etine kar değmeden tad alamazsın. 3 yılım hakkaride geçti. 2 yıldırda karstayım ve böyle güzel et yemedim diyebilirim. bu arada her sene 2 ayım tekirdağ çorluda geçer. selam olsun.
Logged

Deniz ÇAM
1983 KARS
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer: